מרק חרירה אמיתי
מתכון לכ 6 סועדים
כוס חומס מושרה
כוס עדשים כתומות או ירוקות
3 עגבניות מגוררות
2 בצלים בינוניים קצוצים
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
2 ליטר מים רותחים
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
3 כפות שמן זית
כוס איטריות סבתא
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
מיץ לימון מחצי לימון
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
לטגן בצל עד להזהבה להוסיף כף כורכום ,את העגבניות והחומוס.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים את שאר המרכיבים
למעט האטריות הקמח והלימון.
מבשלים עד לריכוך.
מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.
מערבבים קמח עם המים הקרים שלא יווצרו גושים, ומוסיפים למרק תוך כדי ערבוב תמידי
לפני ההגשה מוסיפים את המיץ לימון..
מומלץ! להוסיף בהגשה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים לקישוט