וואטספ
Goldys גולדיס

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחמניות בריוש מתוקות ואסאדו מפורק

מתכון לכ 10-12 לחמניות
 
להכנת הלחמניות
 
4.5 כוסות קמח לבן
30 גרם שמרים טריים
6 ביצים מידה L
50 גרם דבש
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כפית מלח דק
1/2 כוס מים פושרים
200 גרם מחמאה– ללא תוספת מלח
 
לציפוי
1 ביצה טרופה
2 כפות סוכר גבישי
 
אופן הכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, דבש, מלח ומים. ממשיכים לערבל ותוך כדי מוסיפים את המחמאה.
לשים במשך 7 עד 10 דקות על מהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מניחים את הבצק בקערה, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
מוציאים את האוויר מהבצק, מעצבים ללחמניות עגולות מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את החלה בביצה, מפזרים מעט סוכר גבישי.
אופים כחצי שעה, או עד שהלחמניה זהובה ואפויה.
ניתן להבריש את הלחמניה שהיא בעודה חמה במעט דבש. 
 
למילוי אסאדו מפורק
 
1.5 קג גוש אסאדו (ללא עצם)
2 כוסות יין אדום מתוק 
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
5 כפות סילאן 
5 כפות שמן זית 
1 כוס מים 
מעט עלי טימין טרי 
4 שיני שום שלמות 
 
אופן ההכנה 
במחבת מחממים את שמן הזית וצורבים את הנתח מכל צדדיו. 
 
מוסיפים את היין ומצמצמים מעט. 
מוסיפים את כל יתר החומרים  
מבשלים לכ 10 דקות. 
 
מעבירים לתבנית את האסאדו עם כל הנוזלים ועוטפים טוב לסגירה מוחלטת 
 
צולים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות למשך 2-3 שעות
 
עם כפפות מגינות מחום מפוררים בידיים את הבשר כאשר הוא חם..
 
הרכבה
 
פותחים את הלחמנית בריוש מסדרים מעל אסאדו מפורק, פטרוזיליה קצוצה ולקראנצ' נוסיף מעט שברי קורנפלקס